School of Sufi Teaching

Школа суфійського вчення, Україна

Навчання вченням орденів Накшбанді, Муджаддіді, Чішті, Кадирі та Шадхілі

Support the Sufi School
Sufi School is a non-profit charity involved in creating awareness about Sufism and providing authentic Sufi teachings to sincere seekers.

All the teachings are given free of cost and students are not charged for attending our weekly gatherings for teaching, mentoring, discussions and group practices.

Our activities are carried out through voluntary donations. We request you to donate generously to support our work. Any amount of donation to help us to continue this good work will be appreciated and thankfully accepted.

PayPal
Use PayPal to send a donation to the School of Sufi Teaching. You can also add a payment reference.

If you don't have a PayPal account, use this link to make a donation via credit card.

Wire transfer
For transfers in the UK (in GBP) use the details below.

Name: The School of Sufi Teaching
Account Number: 11397222
Sort Code: 40-03-16
Bank: HSBC UK

International transfers
Preferred option for cheap international transfers: Send money to our WISE account.

Реалізації на шляху

Пошуки тих, хто мандрує Суфійським шляхом, є практичними та особистими, а не теоретичними, і отримані в результаті усвідомлення важко передати словами. Суфізм – це подорож від внутрішнього до зовнішнього. Через усвідомлення себе, шукач усвідомлює Бога. Через усвідомлення Бога шукач стає безкорисливим.

Перші кроки

Одне з перших усвідомлень учнів – це усвідомлення трансцендентного виміру. Побачивши недоступні розуму аспекти всесвіту, вони відчувають смак чогось, що виходить за межі матеріальних явищ. Нове бачення реальності починає впливати на їхнє життя і думки.

У міру того, як учні пробуджують серце та інші лата’іф (тонкі центри свідомості), їхнє розуміння себе поглиблюється. Раціональний розум розширюється, і шукачі отримують осяяння, необхідне для того, щоб побачити всі аспекти існування в належній перспективі.

Подальші усвідомлення

Учні, які старанно виконують практики, отримують особистий досвід наступних тверджень:

  • Феноменальний світ матерії та індивідуальної свідомості є лише частковою реальністю.
  • Людина має інше «я», відмінне від емпіричного «Я»: вічне «Я».
  • Людина може мати безпосередній досвід Божественного через дбайливо виплекану внутрішню сутність, яка є вищою за розум та інтелект.
  • Завдяки сумлінному виконанню дисципліни під керівництвом авторитетного наставника, людина може ототожнити своє обмежене «Я» з істинним «Я».

Після певного моменту усвідомлення стають невіддільними від способу буття людини. Учням стає зрозуміло, що людина не просто раб інстинкту, а має прагнення до вираження вищих цінностей і волю, здатну контролювати свої вчинки. Коли учні починають бачити Божественну Присутність у всьому, вони стають більш здатними зрозуміти сенс людського життя – як свого особистого життя, так і колективної долі людства. Вузькі, егоцентричні точки зору поступаються місцем ширшій перспективі, заохочуючи учнів робити кожну думку, слово і вчинок формою ‘ібдаха (поклоніння) і хідма (служіння). Вони наближаються до стану свідомого бажання добра, навіть у ситуаціях, що не передбачають особистої вигоди чи зовнішнього тиску.

Подорож

Знаючи з упевненістю, що всім керує Божа воля, шукачі прагнуть покладатися на Бога, бути терплячими і сприйнятливими. Завдяки практикам вони також можуть отримати підтвердження того, що життя після смерті існує. Усвідомлення того, що цей світ є підготовкою до життя наступного, ще більше надихає їх до більш побожного, доброчесного способу життя.

Крок за кроком його або її колишнє буття перетворюється, поки з Божої ласки він або вона не досягне фана і бака: досвіду єдності, знищення або поглинання в Божественному, перебування у Всевишньому і з Всевишнім.

Досвід єдності не є остаточною реалізацією Суфійського шляху. Ті, хто досягає цієї стадії, повертаються з неї, щоб допомагати своїм ближнім. Вони перебувають з Богом і в цьому світі одночасно, перетворюючи близькість, яку вони відчувають до Творця, на служіння творінню. Вони тримають себе налаштованими, готовими до виконання обов’язків і відповідальності, які Бог ставить перед ними у повсякденному житті. Світ подібний до майстерні, якою керує Бог, а Суфій на найвищому щаблі реалізації – це працівник, що прагне якнайкраще виконати свою роль, завжди покладаючись на милість і благословення Бога.

Total
0
Shares
Попередня стаття

Поминання Бога (Зікр)

Наступна стаття

Що таке Суфізм (Тасаввуф)?

Related Posts
Детальніше

Духовна близкість (Нісбат)

Слово «нісбат» в перекладі з арабської означає спорідненість або зв’язок між двома людьми. У Суфійській термінології – це духовна спорідненість, що розвивається між Богом і людиною. Суть Суфізму полягає в тому, що людина має розвинути в собі деякі якості чи…
Детальніше

Поминання Бога (Зікр)

Суфійські вчителі приділяють особливу увагу зікру (поминанню Бога), бо він зміцнює віру, знання та переконання того, хто шукає, зосереджуючи його увагу на Богові. Одна з фундаментальних заповідей Бога – робити зікр якомога частіше, доки не встановиться постійне усвідомлення Божественної Присутності.…
Детальніше

Де закінчують інші, там ми починаємо (Індирадж аль-ніхаят фі’ль-бідаят)

Фразу «Індирадж аль-ніхаят фі’ль-бідаят» (у дослівному перекладі «включення кінця в початок») можна пояснити як «де закінчують інші, там ми починаємо». В ордені Накшбанді-Муджаддіді, вона допомагає описати характерну послідовність духовних практик. Ця методика, введена Шейхом Бахауддіном Накшбандом (Нехай буде задоволений ним…
Детальніше

Медитація (Муракаба)

Досвід, накопичений за століття демонструє, що Суфійська медитація (муракаба) веде до всіх етапів досконалості. З цієї причини, хоча Шейхи нашого ордену також виконують зікр (згадування Бога), даруд (прохання про благословення Пророка ﷺ) і рецитації, муракаба є найважливішою складовою їхньої внутрішньої…