School of Sufi Teaching

Nederland

Naqshbandi, Mujaddidi, Chishti, Qadiri & Shadhili practices

School of Sufi Teaching

Support the Sufi School
Sufi School is a non-profit charity involved in creating awareness about Sufism and providing authentic Sufi teachings to sincere seekers.

All the teachings are given free of cost and students are not charged for attending our weekly gatherings for teaching, mentoring, discussions and group practices.

Our activities are carried out through voluntary donations. We request you to donate generously to support our work. Any amount of donation to help us to continue this good work will be appreciated and thankfully accepted.

PayPal
Use PayPal to send a donation to the School of Sufi Teaching. You can also add a payment reference.

If you don't have a PayPal account, use this link to make a donation via credit card.

Wire transfer
For transfers in the UK (in GBP) use the details below.

Name: The School of Sufi Teaching
Account Number: 11397222
Sort Code: 40-03-16
Bank: HSBC UK

International transfers
Preferred option for cheap international transfers: Send money to our WISE account.

De Methoden

Volgens de inzichten van de soefi’s is de geest niet het enige centrum van bewustzijn in de mens. Er bestaan ​​nog andere subtiele centra, waarvan het hart het belangrijkste is. Het hart is de ontvanger van verlichting en is in staat tot directe waarneming van de waarheid. Maar om dit te laten gebeuren is het noodzakelijk dat het hart wordt geactiveerd.

In onze orde gebruiken we een speciaal soort meditatie die bekend staat als “ Muraqaba ”. Er is echter een belangrijk verschil tussen onze meditatie en de meditaties van andere systemen. We proberen niet de energie van het fysieke lichaam op één enkel punt te concentreren, zoals bij andere benaderingen wordt gedaan. In onze orde betekent meditatie dat je je losmaakt van wereldse activiteiten en dat je je aandacht voor een bepaalde tijd op God richt. 

Na de eerste tien lessen kunnen leerlingen er voor kiezen hun vooruitgang voort te zetten. Dit door een manier van leven aan te nemen die gebaseerd is op islamitische principes en de Sunna – een leven naar het voorbeeld van de Profeet Mohammed (vzmh).

Sommige studenten doen er een aantal jaren over om de eerste lessen af ​​te ronden, terwijl anderen sneller vooruitgang boeken. Dit is afhankelijk van de staat waarin zij zich tot het soefisme begeven, en van hun voortdurende toewijding aan de oefeningen.

De eerste oefeningen beginnen met meditatie op het hart, waarbij een intentie (niyyat) wordt gemaakt en de zoeker vervolgens ongeveer 45 minuten kalm en in stilte blijft zitten. Het is niet nodig om een speciale houding aan te nemen tijdens de meditatie. Wanneer iemand geduldig zit, ontvangt die persoon Goddelijke zegeningen. Bepaalde fysieke en spirituele voordelen kunnen onmiddellijk worden ervaren.

Sommige zoekers ervaren meer gemak en tevredenheid, geduld en tolerantie. Dankzij de oefeningen kan meer zelfkennis en begrip worden ontwikkeld. Tijdens wekelijkse bijeenkomsten waarin groepen studenten samen mediteren, wordt sneller vooruitgang geboekt, omdat de zegeningen worden ‘gedeeld’. Door regelmatige beoefening helpen deze meditatie- en recitatie oefeningen om een ​​oprechte, versterkende en duurzame verbinding met het Goddelijke te maken.

Total
0
Shares
Vorig Artikel

De School

Volgend Artikel

Contact